Saturday, March 24, 2012

de minahasa-keuken

de minahasa keuken








De  keuken   van minahassers is zeer bijzondee,alleen al door de keuze van ingredienten.Lawapangang of paniki is een stoofpot van vliegende hond,soto kalong is vliegende hondensoep.Tikus hutan goreng is gebakken bosrat.Dit gerecht staat ook wel eens als kaaok op de kaart.In gerechten met de naam RW[rintek wuuk] zit hond.Gulei anjing is pedis hondervlees.Mider excentrieke streekspecialteten zijn tinutuan,een groentenpap,en nasi jahe,ibamboeblad gestoomde,gekruie gete rijst.Net als bij de padang -keuken worden een groot aantal hete en gekrude gerchten op tafel gete gezet,waar bij je allen betaald voor wat je eet.Probeer in de lokale warungs ook eens de tuak saguer,een lokale licht-alcoholishe drank gemaakt van sagapalm end de gedestilleerde versie ervan,de cap tikus zeer spciaal. en  een scho voor westerse smaakpapilen is en de saguer vermend met durian







YE BEVOLKING VAN MINAHASSERS ETEN ALLES DIER VLEES MAAR NIET MENS VLEES.OF CANIBALLOOS

No comments:

Post a Comment